HTML

Vándoralbatrosz

A vándoralbatrosz (Diomedea exulans) a madarak osztályába, a viharmadár-alakúak (Procellariiformes) rendjébe, ezen belül az albatroszfélék (Diomedeidae) családjába tartozó faj. A legnagyobb szárnyfesztávolságú madár 360 centiméterével.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Obsta principiis!

2010.10.23. 15:35 :: MatthyStar

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, sőt mi több, a tengerszint felett 176,24 méter magasságában (körülbelüli érték) élt egy zokni. Kék volt. Ősi királyi zoknicsalád sarjaként látta meg a napvilágot. Ükükükükdédapja még a Napkirály, bizonyos XIV. Lajos (Louis XIV Roi de France et de Navarre) családjában szolgált ünnepi harisnyaként! Főszereplőnknek viszont már nem sok minden jutott ebből a címből. Ő maga egy kis viskóban élt, magányosan.

Egyszer aztán egy szép tavaszi délutánon elhatározta, hogy megtanul pingvinül. De hogyan? Tette fel a kérdést. Elment a legközelebbi falu könyvtárába megérdeklődni, hogy hogy lehetne megtanulni pingvinül. Megtudta, hogy a világ legjobb pingvin-zokni fordítója - Kovács Lajos (aki egy pingvin) – az Antarktiszon él. Nem kellett neki több, el is indult egyből, hogy megtanuljon pingvinül. Hosszú, keserves idők árán megtanulta. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vandoralbatrosz.blog.hu/api/trackback/id/tr112393217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása